Petrinjci u suzama: ‘Nema tih novaca koji će ovome gradu vratiti dušu kakvu je imao’

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Stanje u području pogođenom potresom Sisačko-moslavačke županije i dalje je iznimno teško. Kiša i hladnoća stvaraju dodatne probleme mještanima i brojnim volonterima na tome području, a i tlo ne miruje.

Nažalost, još jedna velika tragedija obavila je grad Petrinju u crno. Jedan od volontera u tome gradu, za vrijeme radova pao je s krova, te preminuo.

Prema neslužbenim informacijama, radilo se o klizanju s krova, ali su građani HRT-u rekli da je nesretni muškarac doživio srčani udar. Međutim, sve informacije su neslužbene i uzrok smrti još uvijek nije poznat.

” Ovo što smo danas gledali u Petrinji nije dobro. Cijelo vrijeme je padala jaka kiša, krovovi su mokri. Ljudi se penju na krovove, a i samim vatrogascima je teško na krovovima ostati miran i stabilan, a oni su profesionalci. I oni su imali lakše ozljede. Stoga, opreza nikad dosta!, poručio je reporter HRT-a.


Mještani toga grada vrlo su potreseni, a jedan Petrinjac u suzama je izjavio da grada kakav je bio više nema niti će ga biti.

“Nema tih novaca koji će to osposobiti na način da to bude onakav grad kakav je bio. To je bio na neki način grad koji je imao svoju dušu, a sada je neće imati“, rekao je HRT-u Miljenko Gorup iz Petrinje.

“Sve ode. Ali dobro, ovdje su žrtve u pitanju. Ovo drugo se bude napravilo”, rekao je drugi Petrinjac koji također nije mogao suzdržati suze.

Komentari