‘OVO JE IŽIVLJAVANJE’ Kafići i dalje ne smiju prodavati kavu za van! Mate Janković oštro prema Vladi i Stožeru

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na sjednici Vlade danas je najavljeno blago popuštanje mjera od 1. veljače. Ići će se u dva segmenta, dopuštanje sportskih aktivnosti na otvorenom i dopuštanje djeci od 5. do 8. razreda odlazak u školu.

No, kafići i dalje ne smiju prodavati kavu za van. Ugostitelji tjednima mole Vladu i Stožer da im se dozvoli otvaranje terasa, ili barem prodavanje kave za van, ali nisu ih poslušali.

Podsjetimo, nije da je svima zabranjena prodaja kave za van. To smiju raditi benzinske pumpe ili na primjer pekarnice.

Ugostiteljski objekti poput kafića i barova također ispunjavaju minimalne tehničke uvjete za rad te imaju i potrebne dozvole, no prodavati ne smiju.


Nacionalna udruga ugostitelja oštro je reagirala na ovu odluku.

“Smatramo da Stožer nema stvarnu sliku stanja na terenu i zatražili smo hitni sastanak u vezi s tim. Držimo da ova odluka nije osobito mudra, ali svatko bira svoj put u smjeru borbe protiv pandemije. Poštujemo odluke, ali dok u isto vrijeme nemamo adekvatno provedivu financijsku pomoć, nije očekivano da ćemo se prestati boriti za pravedni balans između poštivanja epidemioloških mjera i financijske štete koju ono nosi”, stoji u njihovom priopćenju.

Sve je komentirao i chef Mate Janković.

“Bravo Hrvatska, bravo Stožer. Došli smo do toga da svi mogu prodavati kavu osim caffe barova. Ovo je sad već iživljavanje bez logike. Dakle, mogu ući u dućan organske hrane, minglati se 20 min među 6-7 ljudi. Otići na šank koji imaju u dućanu naručiti kavu i izaći van, a ne mogu kroz vrata od kafića dobiti kavu i otići. To isto mogu na pumpi ili pekari!! Totalno umobolna logika aparatčika”, napisao je u Facebook objavi.

Bravo Hrvatska, bravo stozer. Dosli smo do toga da svi mogu prodavati kavu osim caffe barova. Ovo je sad vec…

Objavljuje Mate JankovićČetvrtak, 28. siječnja 2021.

 

Komentari