OVO BI MOGLO STVORITI PROBLEME: Slovenski policajci kreću u štrajk, kako će se odvijati promet preko granice?

Foto: Čitatelj

Ne tako dobre vijesti stižu nam iz susjedne Slovenije. Slovenska policija kreće u ponedjeljak u bijeli štrajk koji bi se mogao odraziti na odvijanje prometa na graničnim prijelazima s Hrvatskom, objavio je u nedjelju policijski sindikat.

Štrajk počinje u 7 sati i trajat će do opoziva, priopćio je Policijski sindikat Slovenije (PSS). Sindikalci su nezadovoljni jer nije realiziran dogovor s bivšom vladom po kojem je nekim kategorijama policijskih službenika trebala porasti plaća.

U PSS-u tvrde da je sadašnja vlada poništila taj dogovor zakonom donesenim u rujnu ove godine, bez konzultacija sa sindikatom.

“S obzirom na zakonske restrikcije za štrajk policijskih djelantika i trenutne epidemiološke prilike, moramo biti svjesni da će štrajk dugo potrajati i da se moramo pobrinuti za svoje zdravlje”, priopćio je PSS.


“U postupcima budimo temeljiti, građane i strance pri tome trebamo upoznati s razlozima našeg štrajka i objasniti da on nije usmjeren protiv njih nego protiv vlade i njene arogancije, te da ćemo se unatoč štrajkaškim aktivnostima pobrinuti za njihovu sigurnost i sigurnost imovine”.

Slovenski mediji navode kako se očekuje da će se štrajku pridružiti oko pet tisuća policijskih službenika. U štrajku neće sudjelovati manji konkurentski sindikat, Sindikat policije Slovenije.

Komentari