Ove mjere bi se od 1. veljače najvjerojatnije trebale popustiti: Napokon bi moglo doći do otvaranja kafića?!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Kako se neslužbeno doznaje, od 1. veljače neke bi se mjere trebale popustiti.

Aktualni set mjera na snazi je do kraja siječnja, a nakon tog dana vrlo je izgledno pupuštanje u segmentu sporta i rekreacije, dok su kafići i restorani pod znakom upitnika.

Za kafiće postoji nekoliko opcija. Najrealnija govori o tome da će se im se dopustiti prodaja kave za van, makar se još raspravlja o liberalnijoj mogućnosti, onoj da se otvore terase. Jasno, postoji i postojeća opcija da ostanu ‘pod ključem’, piše Index.

Prema neslužbenim izvorima sa sastanka, najbolje kotiraju teretane. Iako nisu i formalno dobile zeleno svjetlo, prilično je izvjesno da će one idućeg mjeseca otvoriti svoja vrata. Uostalom, i tijekom zadnjeg seta mjera trebale su biti izostavljene.


Sportske aktivnosti također će biti dostupnije. Sada je treniranje dopušteno samo sportašima 1., 2. i 3. kategorije, a izgledno je da će se proširiti broj onih koji se mogu vratiti treningu. Za treninge na otvorenom nema spora, a postoje izgledi i da će se djeci dozvoliti treninizi u dvoranama i drugim zatvorenim prostorima.

Još otprije se najavljivalo da će učenici viših razreda osnovne škole od 1. veljače redovno krenuti u školu. To će se po svemu sudeći i dogoditi.

Komentari