OVA ANKETA IZNENAĐUJE! Evo koliko se Hrvata želi cijepiti i uvesti famozne covid putovnice

Foto: Zagreb.info

Koliko se Hrvati boje koronavirusa i kako gledaju na pandemiju koja nas je zatekla, otkrilo je istraživanje HRejtinga na 1400 ispitanika.

Rezultati su zanimljivi. Sveukupno 40% ispitanih boji se zaraze novim virusom, a 59 se koronavirusa ne plaše.

Od njih, 32,5 posto se ne plaši virusa, ali i dalje su oprezni, dok je 27 posto onih koji se uopće ne plaše, prenosi HRT.

Za bolest covid-19, trenutno ne postoji lijek, no velika nada polaže se u cjepivo. Da to shvaćaju i Hrvati, pokazuje i ovo istraživanje.


Većina ispitanih želi se cijepiti ili su već cijepljeni, njih oko 65 posto dok 38,2 posto želi to čim prije bude moguće. Dalje, 15,6 posto ima želju cijepiti se, ali tek onda kada vide kakve će biti posljedice na druge.

Dakako, tu su i oni koji se ne želi cijepiti, njih 25,5 posto, a oko 10 posto je neodlučnih. S druge strane, 11 posto ispitanika već se cijepilo.

Naposljetku, upitani su i o sigurnijem ulasku i boravku u Hrvatskoj, u vidu covid putovnica pa čak 46,6 posto ispitanika smatra kako bi iste trebalo uvesti, no 15 posto smatra da iste trebaju priložiti samo oni koji dolaze iz zemalja s pogoršanom epidemiološkom situacijom.

Protiv covid putovnica 28,3 posto je ispitanih, a oni navode kako zbog ekonomije treba dozvoliti ulazak svim turistima. Deset posto ispitanih nije sigurno treba li uvoditi covid putovnice.

Komentari