Otkriveni slabo poznati detalji o Puhovskom koji bacaju potpuno novo svjetlo na razmiricu s predsjednikom Milanovićem

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Filozof i kolumnist profesor Jure Zovko komentirao je raspravu između analitičara Žarka Puhovskog i predsjednika Zorana Milanovića, a njegovu objavu u potpunosti prenosimo:

“Žarko Puhovski u odgovoru Predsjedniku izigrava nevinašce pokušavajući se opravdati da je svojim svjedočenjem na sudu protiv vođa studentskog pokreta (Budiša, Čičak, Paradžik) htio pomoći optuženicima. Međutim, u tom kontekstu važno je istaknuti da je Puhovski nakon svjedočenja u montiranim sudskim procesima nagrađen asistentskim mjestom na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu iako nikada nije studirao filozofiju.

Zanimljiv je također podatak da je mome bivšem asistentu, danas prof. dr. Anti Periši na Odjelu za filozofiju Sveučilšta u Zadru, potpisao odbijenicu za nostrifikaciju doktorata diplome stečene na Sveučilištu u Beču. Iako je kolega Periša doktorirao kod jednog od najuglednijih austrijskih filozofa Petera Kampitsa, povjerenstvo FF u Zagrebu je odbilo nostrificirati doktorsku diplomu s obrazloženjem „da uvjeti stjecanja doktorata na Sveučilištu u Beču nisu istovjetni s uvjetima na Sveučilištu u Zagrebu“. Kolega Periša je dugo bio bez nostrifikacije doktorske diplome, a to je ostvario tek kada je ministar Primorac osnovao Agenciju za znanost i visoko obrazovanje koja je nostrificirala doktorsku diplomu na temelju sporazuma Hrvatske i Austrije o znanstvenoj suradnji. Puhovski je u trenutku potpisa odbijenice za nostrifikaciju diplome bio predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora.

Puhovskom bi bolje bilo da se pokrije ušima, umjesto da se bezuspješno pokušava opravadati za sve što mu spočitava predsjednik Milanović.


Da smo imali lustraciju 1991., kako primjerice u Istočnoj Njemačkoj, bili bismo poštećeni medijskih marifetluka u režiji kojima nas je maltretirao najpoznatiji agent provocateur iz vremena Hrvatskog proljeća.”

Komentari