Otac prve rođene bebe u Hrvatskoj: ‘Kad su mi ga pokazali opet se zatreslo i morao sam bježati. Ne znam gdje ćemo’

pixabay.com

Otac prve rođene bebe u Hrvatskoj, malog Darisa, rekao je kako su i supruga i dijete dobro. Daris je rođen u sisačkoj bolnici.

“Bili smo pored vatrice, supruga, ja i mama. Supruzi su počeli trudovi. Zvali smo Hitnu, stvarno su brzo došli i odvezli je za Sisak. U ponoć i minutu na svijet je došao naš mali Daris”, rekao je ponosni tata Ferid Safić (23).

Suprugu Natašu Lukić (20) i sina je vidio je samo na trenutak u petak ujutro.

“Molio sam da mi pokažu sina makar na sekundu. Došli su do onoga stakla, donijeli bebu, a onda je opet zatreslo. Komad stakla se odlomio pa sam morao bježati”, rekao je otac za 24sata.


‘Hvala Bogu sve je dobro prošlo’

Brine se gdje će smjestiti suprugu i sina nakon što izađu iz bolnice.

“Hvala Bogu, sve je dobro prošlo, ona i beba su dobro, beba je zdrava, ima 3400 grama, sve super. Samo gdje da ih dovedem? Pogledajte, naša kuća nije sigurna za stanovanje, pregledali su je i dobili smo žutu naljepnicu. Ja bih mogao već danas po njih, ali ne mogu rodilja i mala beba spavati u autu ili ispred kuće na hladnoći. Prvu noć nakon potresa proveli smo u šupici, smrzli smo se. Poslije smo stavili prekrivače i jastuke u autu i tu spavali”, govori otac.

Zahvalan je svima koji pomažu i spremni su pomoći i dalje, a osobito gradonačelnici Supetra koja im je ponudila obnoviti kuću ili izgraditi novu ako se stara neće moći obnoviti.

Ogorčen je na gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića.

“U našu ulicu nije ni došao. Hoda po Petrinji i govori kako očekuje pet milijuna kuna za obnovu. Što će on s tih pet milijuna, pa je l’ vidi kolika je šteta. Jedna cesta se u Petrinji gradi pet godina, pa gdje to ima?”, rekao je.

“Ne mogu do kupaonice, od potresa se nisam oprao, ne mogu okupati dijete, nemam gdje, vani je hladno”, priznao je Ferid.

Komentari