OSUDIO OKUPLJANJE NA BADNJAK: Čini se kako će se o tome još dugo pričati, pulmolog Srića kaže da je broj umrlih drastično visok

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Pulmolog Saša Srića gostovao je na N1 i komentirao epidemiološku situaciju, kao i stanje u zdravstvenom sustavu u Hrvatskoj.

Komentirajući podatke od 28. prosinca i zašto Hrvatska ima velik broj hospitaliziranih pacijenata, Srića je rekao da su brojke neumoljivo točne te da smo svjedoci toga da svaki treći zaraženi bude hospitaliziran.

“Moramo imati na umu da je period otprije otprilike dva tjedna period u kojemu je incidencija i učestalost upala pluća najveća. Definitivno je brojka hospitaliziranih i onih na respiratoru izrazito velika, udio hospitaliziranih u odnosu na aktivne slučajeve izrazito je velik. Brine nas i brojka umrlih, koja zasad ne jenjava i kreće se između 65 i 75”, rekao je Srića.

“Broj hospitaliziranih i broj umrlih drastično je visok”, govori te dodaje:


“Moramo imati na umu i mjere koje su donesene, nisam pobornik propusnica, ali ni velikih okupljanja mladih ljudi, kakva smo vidjeli na Badnjak. Pozivam da se Nova godina provede u skromnijim uvjetima, da se ljudi druže unutar dva kućanstva i da ne bude velikih zabava, koje će biti doista teško kontrolirati”, rekao je Srića, koji je pozvao na poštivanje mjera.

Komentari