Ostojić smatra da bi SDP mogao nestati s političke scene! ‘Ako nismo sposobni svoje drugove i drugarice vratiti…’

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Kandidat za predsjednika SDP-a Ranko Ostojić gostovao je u Newsroomu N1 televizije te se osvrnuo na svoju kandidaturu koju je najavio u zadnji čas.

“Držao sam se jednog dogovora, nisam želio sudjelovati u situaciji da se dogodi da programski najbliži kandidat, Peđa Grbin, ima štetu od moje kandidature i to je bio moj motiv da budem kandidat samo za Predsjedništvo.”

“Međutim, kad sam vidio na dan isteka, 31. kolovoza, da svi oni koji su se trebali držati dogovora, da budu pošteni, dogodila se press konferencijA jedne skupine unutar SDP-a koja je odlučila promijeniti svog kandidata kojeg su cijelo vrijeme javno podržavali. Prema tome, moja reakcija je istina, u zadnjem trenutku, ali je bila iskreni odgovor”, izjavio je Ostojić.

Naglasio je da njegova kandidatura nije poremetila odnose s Grbinom.


“Nema tu ljutnje, svatko ima pravo na kandidaturu. Obavijestio sam ga da ću se kandidirati pa nema nikakvih tajni. Po meni je puno važnije da mi u SDP-u u ovome trenutku imamo samo trećinu članova koji mogu glasati. Ako SDP nije sposoban uključiti svoje članove da sudjeluju u demokratskom procesu, kako možemo očekivati da će biti vraćeni oni glasovi i ljudi koji bi trebali biti naši podržavatelji. SDP mora tu stvar raščistiti. Ako nismo sposobni svoje drugove i drugarice vratiti u SDP, onda smo u ozbiljnom problemu što se tiče birača“, istaknuo je Ostojić.

Izrazio je zabrinutost oko budućnsoti stranke, čak je priznao da bi SDP mogao nestati s političke scene.

“SDP je slabiji, može postati marginalan, doslovno sa scene mogu nestati svi naši programi, ako zaboravimo ono što je SDP, a to je lijeva stranka. Naš pogrešan korak napravljen je davno prije. Puno više smo se približavali centru, pokušavali igrati sa svima, a na ovim izborima su građani jasnu poruku poslali podržavajući platformu koja bila okupljena Možemo!. Njihova je poruka da traže ozbiljnu ljevicu koja može biti alternativa i parirati u borbama s HDZ-om”, izjavio je za N1.

Komentari