Osigurajmo njuškama dostojanstven život! Pokrenuta peticija za zabranu držanja pasa na lancu

FOTO: Ilustracija/Sklonište Dumovec

Držanje pasa na lancu uvelike im ograničava kretanje, a samim time negativno utječe na njihovu kvalitetu života. Kućni ljubimci su poput člana obitelji i zaslužuju dostojanstven život. Zbog toga je pokrenuta  peticija za zakonsku zabranu držanja pasa na lancu, za koju se brojne udruge se bore još od 2005. godine.

“Prijatelji životinja, Sklonište Prijatelji Čakovec, Udruga Pobjede i druge članice Mreže za zaštitu životinja velikom nacionalnom kampanjom ‘Za Hrvatsku bez pasa na lancu’ traže hitnu izmjenu postojećeg Zakona o zaštiti životinja uvođenjem potpune zabrane držanja pasa na lancu”, navodi se u priopćenju.

“Smatramo da nitko tko nema uvjete za skrb o psu ne bi trebao niti imati psa. Držanje pasa na lancima sramotno je i nedopustivo”, poručuju Udruge za zaštitu životinja.

Tri udruge, uz podršku svih udruga iz Mreže za zaštitu životinja, žele promjenu kojom bi spasili na tisuće životinja koje trenutno “robijaju” na lancu ili se još nisu ni rodile.


“Pse nazivamo najboljim čovjekovim prijateljima, a osuđujemo ih na ropstvo, na život u radijusu od nekoliko metara”, upozoravaju udruge.

Peticiju se može potpisati na sljedećoj poveznici.

Komentari