OPET JE NA METI ZASTUPNIKA! Stiglo novo pismo ravnatelju HRT-a: ‘Uručite Aleksandru Stankoviću izvanredni otkaz’

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Nedavno je Karolina Vidović Krišto (45) ušla u ‘sukob’ s voditeljem Aleksandrom Stankovićem (50). Voditelj je na društvenim mrežama objavio kako ga je saborska zastupnica prozvala da je bio maneken Nadana Vidoševića te da na HRT-u dobiva preko 20.000 kuna plaću.

“Nikada nisam ni posredno ni neposredno radio za Nadana Vidoševića ili HGK. Neki novinari s HRT-a jesu, ja nisam. Neistina je da na HRT-u imam plaću preko 20.000 kuna. Moja plaća je 13.628,27 kn. i kao takva nije ni među prvih 20 na HRT-u. Istine radi, saborska zastupnica Vidović Krišto ima plaću 20.425 kuna pa se valjda za*ebala”, oglasio se Stanković na Facebooku. No nastala je zavrzlama.

Saborski zastupnik Milan Vrkljan poslao je dopis glavnom ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću, ravnatelju programa Renatu Kuniću, glavnom uredniku programa Bruni Kovačeviću i predsjedniku programskog vijeća HRT-a Zdravku Kedži dopis kojim traži izvandredni otkaz za Aleksandra Stankovića.

Vrkljan tvrdi kako je voditelj nanio štetu imidžu HRT-a zbog vrijeđanja zastupnice izabrane od hrvatskih građana.


“Očitovanje HRT-a u svezi slučaja primitivnog i vulgarnog istupa novinara Aleksandra Stankovića je uvredljivo za Hrvatski sabor kao i za sve hrvatske građane. Vaše priopćenje je ignorantsko te uopće ne pokušavate sadržajno argumentirati, već paušalno manipulirate s javnošću.

Moja kolegica Vidović Krišto iznijela je činjenicu da je prihod vašeg novinara iznad 20 tisuća kuna, što je gospodin i sam potvrdio, jer neto plaća od 13.600,00 kn je za poslodavca izdatak od oko 24.000,00 kn. Pod poslodavcem ovdje naravno mislim na hrvatske građane koji plaćaju pretplatu.

A druga činjenica da je Stanković bio maneken Nadana Vidoševića, odnosno, da je reklamirao HGK za vrijeme predsjedavanja g. Vidoševića, i tu je činjenicu Stanković sam potvrdio. Konstatiram da je na iznošenje činjenica Stanković imao izljev bijesa i vulgarnog primitivizma.

Takva je retorika u javnosti u potpunosti neprihvatljiva, a s obzirom na to da je riječ o novinaru javne televizije, prijestup je time još teži. Naglašavam da to što je Stanković napravio pričinjava klasično vrijeđanje i diskriminaciju, što je u hrvatskom pravnom poretku opisano u kaznenom zakonodavstvu.

HRT je bio dužan odmah reagirati te uručiti izvanredni otkaz g. Stankoviću zbog nanošenja štete imidžu HRT-a, te zbog vrijeđanja zastupnice izabrane od hrvatskih građana”, poručio je.

Komentari