ONI SAMO ŽELE RADITI SVOJ POSAO! Koliko ćemo još gledati prazne terase po ulicama koje vrve od ljudi?

Foto: Ana Korenić

Nova čelnica Nacionalne udruge ugostitelja, Jelena Tabak, otkrila je da bivši čelnik Marin Medak i dalje ostaje u njoj. Također je najavila da će udruga i dalje surađivati sa Stožerom kako bi se što prije postigla povoljna epidemiološka situacija.

“Postavili smo se kao partner Stožeru, i dalje smo partner Stožeru, alarmiramo svaki put kad mjere na terenu nisu u skladu sa strukom, i to ćemo činiti i dalje. U Stožeru ne sjede ugostitelji, nego epidemiolozi, mi se ne želimo petljati u epidemiologiju, ali želimo dati osvrt na epidemiološke mjere u sektoru ugostiteljstva”, izjavila je Tabak za N1.

Kao svoj prvi potez na čelu udruge najavila je borbu za ravnopravnost svih ugostitelja. Istaknula je da se ugostitelji svakodnevno suočavanju s frustracijama zbog trenutne situacije.

“Javila se psihoza među ljudima koji ne mogu raditi svoj posao, a s druge strane taj posao mogu raditi ljudi koji nisu niti učeni ni obučeni za to. Od početka, kad se dogodio covid, ta strategija borbe ide u horizontalnom smjeru, pa dajte sad i horizontalne uvjete, odredite što može raditi i na koji način, da se ne ugrozi zdravlje ljudi, a ne tko može raditi. Tu je najveći problem”, rekla je Tabak.


Da se ne bi ugrozilo zdravlje ljudi, smatra da u otvaranje treba ići postupno. Važnim smatra siguran ulazak u sezonu, s obzirom na njezinu važnost za gospodarstvo.

“Putem Nacionalne udruge ugostitelja došli su planovi Stožera, digli smo se na zadnje noge s pravom, smatramo da se epidemija treba iskorijeniti i da se trebamo svi prilagoditi, ali uz adekvatnu nadoknadu financijskih nedostataka onih koji nemaju pravo na rad. Stava smo da otvaranje treba ići postupno, ne želimo eskalaciju broja zaraženih i želimo ući čisto u sezonu, jer znamo koliko sezona znači za Republiku Hrvatsku”, zaključila je Tabak.

Komentari