‘Oni bi se pred lokalne izbore htjeli mlatiti sa mnom. Plenković je već aktivirao svoje vrtne patuljke’ Milanović oštro po HDZ-u

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, povodom Dana žena obišao je potresom pogođeno područje Sisačko-moslavačke županije. Prilikom obilaska, osvrnuo se na obnovu kazavši kako su “ljudi nestrpljivi, ali da Vlada valjda radi sve kako treba”.

“Gradonačelnica Siska stalno želi brže i to je njezina odlika”, naglasio je Milanović.

Političke odnose pred lokalne izbore nije htio komentirati, a nada se da će biti veći odaziv glasača. Potvrdio je i da će Zlata Đurđević biti njegov odabir za predsjednicu Vrhovnog suda, te da je ona pristala na navedeno.

Ta žena je prva liga, visoka klasa koju je čak i ova Vlada predložila za međunarodnog suca. Pa ako je dobra za međunarodni sud onda je, pobogu, i za Hrvatsku. No, to nije osoba koju će moći nazvati Šeks. E, to ne bute gledali”, opisao je Milanović Zlatu Đurđević.


“Zabilježite svaku riječ koju sam rekao. Moja kandidatkinja je profesorica Zlata Đurđević i to je to. Ne znam što bi se moralo dogoditi da to promijenim. Hoće li se ona javiti na javne pozive, ako će ih oni raspisati, to je njezina stvar, ali ona je moja kandidatkinja”, rekao je Milanović novinarima, dodavši da će on zvati Plenkovića na razgovor ako bude htio, te da je premijer u međuvremenu već aktivirao svoje vrtne patuljke‘”.

“Oni bi se pred lokalne izbore htjeli mlatiti sa mnom”, istaknuo je. Na upit tko su to oni, odgovorio je “HDZ”. “Njih je stotinu, a ja sam jedan”, rekao je. Osvrnuo se i na Gordana Jandrokovića za kojeg je rekao da je nekada “virio iz…ne znam…nogavice”.

“Rekao sam u kampanji da će promjena biti. Zlata Đurđević je prva liga. To što ne odgovara ekipi i što HDZ želi trgovati, ja trgujem samo na svjetskim burzama”, naglasio je.

Osvrnuo se i na žene povodom 8. ožujka za koje je rekao kako “postoje borbene žene koje se ne daju slomiti i ako treba mogu i udariti u jedno mjesto, a postoje i one koje glumataju”.

Komentari