ON JE ČUDO! Matija je ‘zrcalni mladić’, a takvih je samo 0.01% na svijetu! Ovo je njegova nevjerojatna priča

Photo: Facebook/ Matija Jeličić

Na prvi pogled Matija Jeličić iz Bedekovčine izgleda kao i svi njegovi vršnjaci. Mladolik je, simpatičan i pametan, završio je srednju školu te sada radi. No, njegov tijelo priča sasvim drugačiju priču. Naime, Matija je jedina Fosoba u Hrvatskoj koja je “zrcalno dijete”, tj. osoba kojoj su svi unutarnji organi suprotnoj strani nego što su kod svih nas.

“Pa zar sam dobio stakleno dijete“, bila je prva reakcija njegovog oca kada su mu liječnici objasnili da ima tzv. Kartagenerov sindrom, piše Zagorje.com. Radi su o rijetkoj nasljednoj bolesti koju uzrokuje mutacija koja se može pojaviti na mnogim različitim genima. Kako se radi o doista rijetkoj i poprilično nepoznatoj bolesti, Matiji često ne vjeruju što priča.

“Kad sam išao na sistematski za posao, lijepo sam rekao da mi taj EKG priključe na desnu stranu, ali oni su valjda pomislili da nisam normalan. Ipak, shvatili su i nisu više ništa komentirali”, prisjeća se Matija koji bi žarko želio upoznati još nekoga u svijetu tko je “zrcalan”. To će možda biti malo problematično jer u svijetu je samo 0,01 posto ljudi rođenih s Kartagenerovim sindromom.

Na pitanje osjeća li se posebnim malo se dvoumio i odgovorio “možda samo mrvicu”, a u prilog tome ide i činjenica da je mladić rođen na prijestupnu godinu, 29. veljače.


Iako je zbog bolesti imao niz zdravstvenih problema u djetinjstvu, to je sada daleko iza njega.

“Najveća pozitiva u cijeloj priči je što se Matija ne smatra bolesnim i živi život kao normalan zdrav mladi čovjek, kakav, na kraju krajeva i je. Prve godine života su prošlost, a najvažnije je što se on dobro osjeća i, osim curenja iz nosa što je njemu normalno, ničim drugim se ne primjećuje da je on zrcalno dijete”, zaključuje majka Sunčica, prenosi Zagroje.

 

 

Komentari