Očevi ne smiju u posjet, a župan Ivo Žinić i njegov zamjenik ponosno se slikaju u rodilištu

Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Hrvatska rodilišta su zbog pandemije koronavirusa uvela su zabranu pratnje rodilja na porođaju. Iako je dio rodilišta odluku ukinuo, u Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku, restrikcija je i dalje na snazi. Time su do daljnjeg zabranjene posjete očeva i ostale obitelji.

“Sukladno odlukama Stožera civilne zaštite, nažalost nije moguća pratnja prilikom poroda kako bi se što više zaštitilo zdravlje majke i djeteta. S obzirom da znamo koliko je to važan trenutak i koliko je podrška najbližih bitna, OB Sisak je osigurala Virtualne posjete putem Skype aplikacije”, piše na stranici bolnice u Sisku.

Čini se da se mjera zabrane ipak ne odnosi na sve, pa su rodilište povodom rođenja prve bebe u 2021. godini posjetili sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, te njegov zamjenik i načelnik lokalnog Stožera civilne zaštite Romano Rosavec.

Podsjećamo, obitelj Safić koja je novog člana dobila nešto poslije ponoći u 2021. godini u potresu je ostala bez doma, što je kod mnogih probudilo emocije. Tako je Darisove roditelje već dan nakon rođenja kontaktirala gradonačelnica Supetra Ivana Marković, te im u ime grada ponudila pomoć za obnovu kuće.


Komentari