OBRAĆANJE IZ MEĐUGORJA! Mamić nastavlja iznositi prljave detalje o druženju sa sucima: ‘Kad sam vidio da vrag nosi šalu morao sam napraviti ovo’

Foto: Denis Ruvic / CROPIX

Zdravko Mamić ne prestaje iznositi prljave detalje iz njegova odnosa sa sucima. Bivši Dinamov savjetnik u posljednjih tjedan dana, redovito se oglašava putem svog Facebook profila objavljujući sve šokantnije priče.

Ovoga puta, iz Međugorja se obratio javnosti u razgovoru s reporterom u Dnevniku Nove TV.

“Kad sam vidio da vrag nosi šalu, da čak jedan Vrhovni sud sudjeluje u tako sramotnom odlučivanju i tako sramotnoj presudi, onda sam izgubio vjeru u sustav i okrenuo sam se narodu i medijima, da ipak narod i mediji odrade svoju zadaću za koju i jesu jer narod su glasači, a mediji su sedma sila svijeta i trebali bi biti korektiv svake vlasti”, ističe Mamić i dodaje da mu je jedina opcija bila opisati sve u detalje, a s navedenim informacijama nije htio izaći ranije u javnost jer nije vjerovao da će biti ozbiljno shvaćen.

“Prijavu sam podnio 8. 10., a recite mi ijedan razlog da sa mnom nije obavljen službeni razgovor, jer to što sam dao informacije to nije moj službeni iskaz, to vam o svemu govori. Ja vam imam čovjeka svjedoka koji je sudjelovao u davanju novca u moje ime, u predaji novca u moje ime, i koji ima stotinu dokaza i bio je prisutan susretima sa sucima u moje ime. Plaćao je račune u stotine navrata i još ga nitko nije ispitao. Što da ja radim”, pita se Mamić.


Još jednom je ponovio kao je sucu Ante Kvesiću u nekoliko navrata dao između 70 i 80 tisuća eura.

“Mečka danas igra pred vratima obitelji Mamić, ali da svakog dana igra pred nečijim drugim vratima”, poručuje.

Prozvani sudac Vekić nije htio ništa komentirati. S druge strane sudac Darko Krušlin kojeg Mamić također proziva je angažirao odvjetnika.

“Ako pokažemo na Krušlinu da ga možemo zgazit, da ga možemo uništiti kao čovjeka i profesionalca, to je snažna poruka, u budućnosti što se nekome drugome može dogodit ako ne udovolji onome što Zdravko Mamić traži“, rkaže Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik suca Darka Krušlina.

Zbog navedenih optužbi, odvjetnik Damira Vrbanovića  zatražio je premještanje suđenja zbog Mamićevih optužbi na račun osječkih sudaca.

“Ruku na srce, svi su ti današnji suci radili sa sucima koji su u Vijeću. Mislim da svakog normalnog građanina takvo što pogađa i da od tih sudaca ne možemo očekivati da nepristrano i neovisno vode postupak koji je opterećen tom stigmom odnosa njihovih kolega s prvooptuženikom Zdravkom Mamićem”, rekao je Janjko Grlić, odvjetnik Damira Vrbanovića, a konačnu odluku odnijet će Visoki kazneni sud.

Komentari