NIJEMCI STIŽU ZA USKRS! Već tjednima bukiraju odmore, a ovo ih područje Hrvatske najviše privlači

arhiva hotela Esplanade

Pandemija koronavirusa razlog je zbog kojeg su mnogi odgodili svoja putovanja za neka bolja vremena.

Ipak, Hrvatska od turističke sezone ne odustaje. Čak je i premijer Andrej Plenković građane pozvao na dodatan oprez i poštivanje mjera jer nam se sezona opasno bliži.

“Šesti smo najniži po tjednoj incidenciji, osmi najniži po tjednoj smrtnosti. U našem okruženju se vidi dosta visok rast, situacija je ozbiljna i to nas mora voditi prema oprezu. Vidimo porast u nekim jadranskim županijama, mi želimo osigurati turističku sezonu te je zato važno da se svi pridržavamo mjera”, rekao je Plenković u četvrtak na sjednici Vlade.

Čini se da ćemo vrlo brzo moći ubirati plodove turizma, barem ako je suditi po najavi direktora Hrvatske turističke zajednice Kristijana Staničića.


Staničić je na berlinskoj burzi turizma ITB stekao pozitivne dojmove, a prve goste možemo očekivati već za uskrs.

“Vjerujem kako će s popuštanjem restrikcija doći do normalizacije turističkog prometa te da će Nijemci u velikom broju i ove godine svoje povjerenje pokloniti upravo Hrvatskoj. Tome u prilog ide i njemačko uvrštenje Istre i triju kontinentalnih županija na popis sigurnih regija, ali i Lufthansina najava da će povećati broj letova za Hrvatsku u nadolazećem razdoblju”, objašnjava Staničić za Večernji.

Predstavnici Hrvatske turističke zajednice razgovarali su s brojnim partnerima i svi se slažu da im vjerojatno predstoji bolja sezona od lanjske.

“Razdoblje intenzivnog bukinga tek je pred nama, no naši partneri u Njemačkoj već od sredine veljače primjećuju rast interesa za putovanjima. I to već za uskršnje praznike i proljeće, s naglaskom na Istru“, tvrdi direktor predstavništva.

Komentari