Nema više rekreativnog treniranja u zatvorenim prostorima! Božinović predstavio nove mjere, privremeno je zabranjen prijelaz granice

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Šef Stožera civilne zaštite Davor Božinović u srijedu je predstavio je paket novih mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Produžene su tri nacionalne odluke koje će se primjenjivati do 15. travnja, rečeno je na presici za novinare.

“Uvedena je mjera zabrane treniranja u zatvorenim prostorima osim za prvi i drugi rang natjecanja i vrhunske sportaše. Ograničen je rad dječjih igraonica i radionica u zatvorenim prostorima. Donesena je odluka o privremenoj zabrani prijelaza granice Hrvatske. Za ulazak u Hrvatsku priznavat će se i brzi antigenski testovi, a moći će se ući s potvrdom o preboljeloj bolesti koja će važiti 180 dana, a ne više 90”, rekao je Božinović.

U Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji na snazi je ograničavanje rada ugostiteljskih objekata od 6 do 20 sati.


“Činjenica je da danas imamo ozbiljan skok brojki, ne možemo zanemariti da se u nas može ponoviti scenarij koji smo vidjeli oko nas, što svi u struci nazivaju treći val koronavirusa”, rekao je Božinović, dodajući da u cijeloj Europi nije dobar trend.

Božinović navodi da su epidemiološke mjere u ovoj fazi najefikasnije kako bismo se branili od širenja virusa.

Inače, u posljednja 24 sata zabilježena su 2623 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a testirane su 10.622 osobe. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 11.306. Preminulo je 19 osoba, izvijestio je Nacionalni stožer.

Komentari