‘Neka dođu i razgovaraju s ljudima koji su izgubili domove’, Ikić Baniček nije oduševljena trenutnom situacijom

Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska, rekla je u petak za N1 kako situacija na terenu nije pod kontrolom u smislu da se još uvijek luta oko toga koga nazvati, još uvijek nisu riješeni svi problemi smještaja, a iako ministri Tomo Medved i Darko Horvat pokazuju volju i slušaju probleme, i dalje ne nude rješenja.

“Naši dojmovi su u ovoj situaciji najmanje bitni”, rekla je Kristina Ikić Baniček komentirajući izjavu premijera Andreja Plenkovića.

“Ne radi se o dojmovima nego o tome da nas iz dana u dan nas na stožere i sastanke, obilaze nas iz ministarstava, ali nikakve konkretne odgovore ne dobijamo. Pitala sam što je s crveno označenim građevinama, tko je odgovoran, koja je procedura, rekli su mi da ću dobiti odgovor za 24 sata. Odgovor nije došao, rekli su mi da ću ga dobiti danas, pa su me zamolili da pričekamo još dan-dva da Horvat i ministarstvo donesu odluku”, kaže.

“Po meni bi ministar Medved trebao odlučnije donositi odluke i tražiti odgovornost i rokove. S sastanci koji traju satima o tome koga su obišli, od toga nema neke koristi”, tvrdi Ikić Baniček.


“Nebitno je jesam li sretna ili ne, što mislim o Stožeru, neka dođu i razgovaraju s ljudima koji su izgubili domove. Neka njih pitaju kakvi su im dojmovi, onda mogu donositi takve odluke i izjave”, dodala je osvrčući se još jednom na reakciju premijera.

Komentari