NAZIRE LI SE KRAJ? Sve je izglednije da će se uskoro otvoriti teretane, ali za kafiće vrijede druga pravila

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Neke navike koje nam je obustavila epidemija koronavirusa mogli bi ponovno zaživjeti već nakon 1. veljače. Neslužbeno se doznaje da se upravo o popuštanju mjera razgovaralo na višesatnom sastanku premijer Andrej Plenković, resorni ministri, članovi Stožera i HZJZ-a.

Konkretno, od početka idućeg mjeseca mogle bi se otvoriti teretane i fitness centri te sportske aktivnosti za djecu. Škole bi se otvorile parcijalno, a ugostiteljskim objektima dozvolilo bi se dozvole izdavanja “kave za van” .

No konkretne odluke još uvijek nema.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, svi ministri su izložili svoje argumente, epidemiolozi dali svoje viđenje situacije, a tijekom sutrašnjeg dana odvijat će se pojedinačni sastanci predstavnika ministarstava na koje epidemija direktno utječe i epidemiologa kako bi se izbrusila konačna stajališta.


Što se pak škola tiče, kako trenutno stvari stoje,  neće biti otvorene za sve i najizglednije je da će od veljače na nastavu uživo, uz niže razrede i maturante, krenuti i učenici osmih razreda zbog specifične situacije i upisa u srednje škole.

Prema sadašnjim saznanjima otvaranje ugostiteljskih objekata neće biti. No vrlo je izgledno da će i kafići moći prodavati kavu za van, što im do sada nije bilo omogućeno, tako da će ih se na ovaj način ipak izjednačiti s drugima poput restorana koji imaju pravo na dostavu, ili, primjerice, pekarni i nekih drugih prodavaonica koje imaju mogućnost prodaje kave za van.

Kako neslužbeno Jutarnji doznaje, odluka o novim mjerama bit će donesena najvjerojatnije u srijedu.

Komentari