‘Naš model borbe protiv virusa je bez policijskog sata, bez potpunog zatvaranja!’ Plenković apelira na odgovornost

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici danas se u 13.30 sati održala se 49. sjednica Vlade.

Ono što sve zanima jest hoće li Hrvatska ići u novo zatvaranje prije Uskrsa s obzirom na dramatičan rast novozaraženih.

O navedenom je na samom početku govorio premijer Andrej Plenković istaknuvši da nam se broj zaraženih povećava već četvrti tjedan zaredom kao i stopa smrtnosti.

”U posljednja dva dana imali smo više od tisuću novozaraženih što je prvi put u posljednja dva mjeseca”, rekao je premijer i dodao da je situacija u susjednim zemljama sve više složena, te da sve veći broj njih ide u ponovno zatvaranje.


Plenković je građane pozvao na oprez i odgovorno ponašanje, istaknuvši da jedino tako možemo održati dobru epidemiološku situaciju. Istaknuo je i da nam je bitna turistička sezona.

“Osobna odgovornost je jako važna, naš hrvatski model borbe protiv virusa je bez policijskog sata, bez potpunog zatvaranja, bez zatvaranja trgovina, kazališta, kina, muzeja, sa školom koja funkcionira, s preporukama za prijevoz u javnom prometu. Otvorene su i terase da bismo mogli živjeti kao prije covida-a”, rekao je.

Premijer je i naglasio da će Stožer sutra govoriti što se može učiniti u pojedinim županijama jer su razlike velike. Kontinentalni dio Hrvatske je bolji, a Jadran ima veću incidenciju. Tvrdi da će Nacionalni stožer objaviti jasne smjernice i poruke djelovanja.

Vlade će na sjednici donijeti zaključak o prihvaćanju Zahtjeva za dodjelu sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije, a na dnevnom je redu i prijedlog izmjena i dopuna Zakona o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021.

Komentari