MOST uputio zahtjev za ukidanjem obvezne članarine za HGK i HOK! ‘Ne predstavljanju adekvatnu uslugu, niti njihove interese!’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Na današnjoj konferenciji za novinare saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot istaknuo je kako je Most u saborsku proceduru uputio izmjene Zakona kojima se ukida obvezna članarina Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK) I Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), jer želi pomoći rasterećenju hrvatskog gospodarstva, ponajprije hrvatskim poduzetnika.

Troskot je istaknuo kako je glavni cilj Mostovog prijedloga ukidanje nameta, kako bi se oslobodila financijska sredstva prijeko potrebna za funkcioniranje hrvatskog gospodarstva.

“Smatramo da bismo ovim mjerama pomogli malim i srednjim poduzetnicima, a u tom smjeru idu i strukturne reforme koje nalaže EU. Smatramo da bi HGK trebao funkcionirati po anglosaksonskom modelu, odnosno kao poduzeće koje bi zarađivalo svojim radom – primjerice prodajom podatkovnih paketa. Glavna zamjerka koju poduzetnici imaju prema HGK jest da ne pruža advekvatnu uslugu za visinu članarine koja im se plaća. I upravo je Most tu izmjenu i predložio. Što se tiče HOK-a, obrtnici smatraju da on ne predstavlja njihove interese, već služi kao satelit Vladi, a to su isticali nedavno ugostitelji Istre Ii Kvarnera u svom prosvjedu. Čuli smo glas naših poduzetnika, podržavamo njihovu inicijativu za ukidanje nameta i odlučili smo u saborsku proceduru uputiti konkretne izmjene”, objasnio je Troskot.

Most je u nekoliko navrata upozoravao da je nužno ukinuti članarine prema HGK I HOK, a
sada je svoju inicijativu nastavio uputivši u saborsku procedure izmjene zakona.


Komentari