Mladi u autobusu odbijali nositi maske pa uplašili umirovljenike. Civilna zaštita uvela je patrole

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Pripadnici Civilne zaštite Grada Zadra posljednja dva tjedna na sve moguće načine pokušava uvesti red među brojne tinejdžere koji u ranim jutarnjim satima iz prigradskih i drugih naselja dolaze u školu u Zadar. Naime, mladi uporno ne poštuju protuepidemijske mjere, ne nose maske, ne održavaju distancu, a kako su na istim linijama voze mnogi umirovljenici. Jutarnje su gužve u autobusima postale prava žarišta za širenje virusa.

Civilna zaštita Grada Zadra prošli je ponedjeljak dobila bezbroj poziva zabrinutih roditelja i građana koji upozoravaju na velike gužve na Liburnijinim linijama, te na krajnje bezobrazno ponašanje pojedinih tinejdžera koji, kažu, zastrašuju svoje kolegice u autobusu prijeteći im da će ih „polizati po licu kako bi dobile koronu”, javlja Slobodna Dalmacija.
Prema iskustvima putnika tinejdžeri se ovim putem međusobno dokazuju, pa čak i zastrašuju svoje kolegice i kolege iz škole.

„Usudio bih se reći da je to čak jedan od najvećih problema kojih smo imali”, kazao je Mato Lukić, voditelj postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra dodajući kako problem gužvi u autobusima nastaje zbog učenika koji se ‘natrpaju’ u jedan autobus, vozači ne mogu krenuti bez djece, niti imaju ovlasti „glumiti policajca“.

Kako bi uveli reda u gradskim autobusima Civilna zaštita grada Zadra uvela je ukupno šest patrola, odnosno 12 pripadnika civilne zaštite koji reguliraju gužvu u javnim autobusima, piše Slobodna Dalmacija.


“Zbog uvođenja pripadnika CZ unutar autobusa od građana smo krajem tjedna počeli primati pozitivne reakcije”, istaknuo je Lukić.

Ova se škola vraća na online nastavu, u samoizolaciji završilo 14 profesora

Komentari