MISA JE OK, ALI SPROVOD NE? Danima čekala propusnicu da isprati oca, odobrili je 2 sata prije sahrane

Photo: Pixabay, ilustracija

“Moja majka je slomljena”, rekla je Natalija Dubrovec kojoj je u srijedu popodne preminuo djed u domu za starije. Kako su tada na snagu stupile mjere zabranem napuštanja županije, kćer je majci pokušala ishoditi propusnicu kako bi otišla na posljednji ispračaj u Vrlicu kraj Sinja. Tamo ju je trebao voziti Natalijin suprug, no naoko jednostavan plan nije se sproveo u djelo.

“Mama spada pod Zagrebačku županiju pa smo njima poslali mail. U suprugovo ime sam slala putem e-građanina na Stožer Grada Zagreba, jer on spada tamo, i za sat vremena su odgovorili da se zahtjev odbija i da se javimo Ravnateljstvu Civilne zaštite“, objasnila je  Natalija za 24sata.

Tako su i učinili. No odgovora nije bilo. Natalija je potom počela zvati sve dostupne brojeve navedene za Zagreb i Zagrebačku županiju, no nitko se nije javljao na telefon.

Prošla su dva dana u neizvjesnosti, a u sobtu nakon 11 sati stiglo je odgovor stožera zaduženog za Zagrebačku županiju. Nažalost, prekasno. Sprovod se održavao istog dana u 13 sati, a do mjesta u blizini Sinja nije moguće stići za dva sata.


Natalija kako je mamu jako pogodilo što svom ocu nije mogla otići na sprovod, samo zato što službe nisu ažurne i ne rade svoj posao. Oca nije vdijela od lani na ljeto, a situacija s epidemijom je dodatno prolongirala planove.

Ali tu priči, a ni apsurdima nije kraj.

“U subotu u 11.30 sati eto odgovora i iz Ravnateljstva Civilne zaštite da odbijaju suprugov zahtjev jer nije priložio dokaz. U prilog prvog maila smo odmah stavili osmrtnicu, kakav je još dokaz trebao biti da ide voziti mamu i da mu za to treba propusnica”, pita se Natalija, piše 24sata. Portal je poslao upit i Stožerima i Ravnateljstvu zašto odgovori stižu prekasno ili nikako i zašto se građane šalje od jednih do drugih, no odgovor do objave teksta nisu dobili.

 

Komentari