Ministar Fuchs: Prelazak na online nastavu imao bi minimalan ili nikakav učinak!

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs rekao je da se o kompletnom prelasku na online nastavu ne razmišlja jer smatraju da bi takav potez na cjelovitu epidemiološku situaciju imao minimalan ili nikakav učinak.

Komentirajući Zakon o kvalifikacijskom okviru Radovan Fuchs je rekao da je su po nalogu Ustavnog suda unesene promjene, da će ga uputiti u Ured za zakonodavstvo Vlade nakon čega mora proći još nekoliko koraka procedure i javne rasprave prije Sabora.

“Tražit ćemo hitni postupak za donošenje Zakona do kraja ove kalendarske godine, nadam se da će to biti tako”, rekao je Fuchs dodajući da su sve diplome donesene i važeće po drugim zakonima.

Odgovarajući na pitanje o situaciji u obrazovnom sustavu u okviru pandemije i eventulnog potpunog prelaska na online nastavu, istaknuo je:


“Obrazovni sustav je stabilan, broj je na 0,2% pozitivne djece. Dok možemo i smatramo da je u školama situacija u redu, preporučujemo ne zatvaranje škola i ne prelazak na online nastavu. Najbolja opcija je da škole ostanu otvorene koliko je moguće. Tehnički nije problem to izvesti, ali učinak te mjere na ukupnu epidemiološku situaciju će biti vrlo mali ili beznačajan.

Razmišljamo o novim preporukama da recimo svo osoblje u školama nosi maske, da se organizira nešto s prijevozom da nema gužve u tramvajima, autobusima, to bi se moglo bolje odraziti nego prelazak na online nastavu.”

Komentari