Milanović se ovome nije nadao! Predsjednik čestitao rukometašicama, pa mu profil zasuli lavinom kritika

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale europskog rukometnog prvenstva, na čemu im je čestitao i predsjednik Zoran Milanović, no njegova čestitka ostala je u sjeni lavine negativnih komentara građana.

“Čestitam hrvatskim rukometašicama na sjajnom uspjehu! Plasman hrvatske ženske rukometne reprezentacije u polufinale europskog rukometnog prvenstva zadivio je sve ljubitelje sporta i učinio ponosnima sve nas u Hrvatskoj. Već s ovim uspjehom hrvatske rukometašice za nas su pobjednice. A njihov samozatajni sportski trud i požrtvovnost potvrđuju kako timskim radom i vjerom u sebe hrvatski sport može biti uzor. Čestitke od srca i samo naprijed!”, napisao je Milanović, a potom su uslijedile kritike.

Podsjetimo, ženski rukomet postao je hit, ali nema ga na širokogledanim programima, pa je pitanje koje posljednjih dana zatrpava sve kapacitete zašto prijenose državnog tima ne radi HRT kao državna televizija.


Na upit zašto HRT ne radi prijenose iz Danske stigao je odgovor i RJ Marketing i komunikacije u kojem stoji:

“Hrvatska televizija nema prava za utakmice hrvatske ženske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu. Navedeno natjecanje na kojem naše igračice ostvaruju odlične rezultate svakako je bilo želja i jedna od opcija u programu. Ipak, zbog cjelokupne situacije – HTV nije mogao otkupiti prijenose utakmica hrvatskih rukometašica i prihvatiti traženu ponudu za susrete naše ženske izabrane vrste, kojoj želimo što više uspješnih prezentacija i novi rezultatski iskorak na europskoj sceni”.

Izdvajamo dio komentara:

“Dragi Predsjedniče čestitaj i ovima na državnoj tv što su uložili truda i ustrajnosti da prenose ove naše cure pobjednice. ” Ošini” malo i po njima ..”

“Bravo TIGRICE,ponos Hrvatske. Nažalost HDZ televiziji niste interesantne, zato vas voli obični hrvatski čovjek i s Vama se ponosi.”

“G. Predsjedniče..sramota je da državna televizija ne prenosi repku, pa da je i prvenstvo u ribičiji!!! Državna televizija kako se oni nazivaju je skup uhljeba , samodopadnika i samokorisnika (čitaj gl.urednik) kojima je najmanje stalo do onih koji ih plaćaju…da nitko pa ni Vi ne može reći glas za narod i protiv njihovih interesa , jadno i sramotno…namjerno ću i ako će prenositi gledati na SLO …iz principa”

“Tako je i HRT samozatajna televizija”, odgovorio je jedan sugrađanin predsjedniku na čestitku, a komentari su se i dalje nizali:

“U Lijepoj našoj jedina svijetla točka i radost koju mi kao narod doživljavamo su naš sport i naši sportaši i opet jedino što nas može ujediniti su opet naši sportaši, žalosno da se naša nacionalna televizija kojoj masno plaćamo pretplatu nije isprsila da otkupi pravo na prijenos, jad i čemer da Slovenija, Bosna, Srbija prenose utakmice naših rukometašica a mi u našoj vlastitoj zemlji ne”

“Sva sreća pa nam je Predsjednik Janša omogućio prijenos ! Nažalost mi Hrvati nemamo nacionalnu TV! Predsjedniče pokažite karakter i riješite nas ove sramote na Prisavlju!”

“Smilovali su se ovi sa HRT-a, pa će završnicu, polufinale i finale prenositi.
Izgleda da su kritike uvažene…”

“Čestitajte Gosp.Predsjedniče i HRT-u !!!! Nacionalna TV ne prenosi reprezentaciju čak i Slovenija je imala prijenos!!! Hoće li sportska redakcija i urednik na HTV odgovarati !!!
Žalosno i to veselje u ova teška vremena nam se uskraćuju !!!
HTV mora pratit nacionalne ekipe u svim sportovima !!!”

“HRT prati izlaske iz Remetinca, naših grobra, koji su sve pokrali, uništili budućnost Lijepe Naše! Za vrhunski uspjeh naše mladosti nemaju interesa, bravo i iskrene čestitke”

n

Komentari