Milanović podržao inicijativu koja se zalaže da svako dijete u školi dobije topli obrok, bez obzira na socijalni status

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović podržao je u utorak inicijativu “Pravo svakog djeteta na školski obrok”, koja se zalaže da svako dijete u osnovnoj školi dobije školski obrok bez obzira na socijalni status njegove obitelji ili na regionalne razlike.

Milanović je primio je predstavnice inicijative, sveučilišne profesorice Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu Olju Družić Ljubotina i Marijanu Kletečki Radović, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Riječ je o inicijativi koju su spomenute sveučilišne profesorice pokrenule zajedno s još dvije sveučilišne profesorice, Ivanom Dobrotić i Antonijom Petričušić, koje se u svom stručnom i znanstveno-istraživačkom radu bave pravima djece i roditelja, problemima siromaštva, društvenim nejednakostima i stigmatizacijom kojoj su djeca ranjivih skupina u Hrvatskoj nerijetko izložena.

Prema njihovom istraživanju, u Hrvatskoj postoje značajne regionalne razlike u načinu financiranja i dostupnosti školske prehrane, pa su predsjednika Milanovića upoznale sa svojom inicijativom “Pravo svakog djeteta na školski obrok”.


Komentari