MILANOVIĆ JOŠ NIJE ODUSTAO: Kada pročitate ovu poruku, sve će vam biti jasno! (FOTO)

Facebook

Bivši premijer oduvijek je poznat po svom karakteru i često je u javnosti ostavljao dojam hladnokrvnosti.

Bivši premijer i aktualni predsjednik SDP-a Zoran Milanović kroz mandat kojemu je nespretno izmakao iz ruku, narodu je među ostalim uspio prezentirati svoju hladnokrvnost i tvrdoglavost kao najčvršće odlike njegova karaktera. Zoran Milanović se sukladno tome ne predaje olako, pa se kao poraženi borac vraća u ring.

Nakon pljuske koju mu je dao Božo Petrov sastavljajući Vladu sa HDZ-om i Tihomirom Oreškovićem sada su pak na vidjelo izašli dugo skrivani kosturi iz SDP-ova ormara.

Poraz na izborima uletio je njegovom najljućem kritičaru Zlatku Komadini da se kandidira za šefa stranke uz poruku da SDP-u treba promjena.


“Kandidiram se za predsjednika SDP-a jer želim okupljati i donijeti promjene u SDP. Trebamo se okupiti i čuti jedni druge. Da bi mijenjali društvo moramo biti spremni mijenjati sebe. Dokument koji predstavljam je pokretanje razgovora s članovima i svima koji vjeruju u socijaldemokraciju. Novu platformu tražit ćemo u razgovoru među sobom,” naglasio je Zlatko Komadina.

Kandidaturu je najavljivala i Zrinka Starešinić, pomoćnica bivšeg ministra Tihomira Jakovine, koju pak iz tog resora prati zao glas o netrepeljivosti spram djelatnicima, ali ujedno i glas o velikoj ambicioznosti zbog koje se u jednom trenu govorilo da upravo ona iz sjene upravlja ministarstvom. U sjeni Zrinka više nije željela biti, ali jednako tako po vlastitom kazivanju odustala je od sudjelovanja u prljavoj kampanji. Nije jasno hoće li odustati i od članstva u stranci koja je sklona takvoj vrsti kampanje.

Duško Polovina Lungo je pak treći je kandidat za predsjednika SDP-a.

“Vi dobro znate da sam ja fajter i ne ustručavam se od sukoba, ali nikad protiv zakona i zakonitosti. Uvijek sam se zalagao i zalagat ću se za poštivanje zakona, a ako su neki od njih nepravedni, onda ih treba mijenjati. To je bio i moj motiv da se kandidiram za predsjednika SDP-a, kako bi se borio za vladavinu zakona” – kaže Polovina u razgovoru za Zadarski.hr. Apelira na SDP da se odrede jasna pravila kad su pitanju unutarstranački izbori.

“Oni koji smatraju da je došlo njihovih 5 minuta u SDP-u to je njihovo potpuno demokratsko pravo”, uzvratio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović osvrnuvši se na svoja dva suparnika.

>>> MILANOVIĆEVA IZNENAĐUJUĆA PORUKA KOMADINI: Ovakvu poruku niste očekivali! (FOTO)

Nada li se Milanović raspadu Vlade ili se pak bori za SDP?

Protukandidatima usprkos ima i Milanović argumenata za nadanja. A jedan od njih svakako je i sve intenzivnija priča o razdorima i sukobima u novoj Vladi. Njegovu poziciju u stranci eventualni raspad sistema, uistinu bi mogao učvrstiti. Stoga ne čude medijski napisi kako formira vladu iz sjene koja će stvarati nedaće Oreškovićevom timu. Paralelno s time otpočeo je kampanju i u svojim redovima.

Tako se predstavljanje kandidata za predsjednika SDP-a Zorana Milanovića održalo u srijedu 10.02.2016. u hotelu Jadran u Veloj Luci. Bivši premijer bio je izuzetno dobrog raspoloženja i širokog osmijeha se obratio svojim pristašama.

“Naše vrijednosti su naš program i naš smjer. Društvo slobode, poštena plaća za pošten rad i niz drugih stvari o kojima smo razgovarali danas u Korčuli, Blatu i Veloj Luci. Jako me veseli što nas je danas bilo ovoliko puno. U svakom trenutku moramo biti spremni za izbore jer ovo što se događa u Hrvatskoj nije dobro i protiv toga se moramo boriti.”, izjavio je okupljenima i opet dao naslutiti kako smatra da ova Vlada neće opstati.
Prvi krug izbora za novog predsjednika SDP-a održat će se 2. travnja, mogući drugi krug 9. travnja, a konvencija na kojoj će biti izabrani potpredsjednici, članovi Predsjedništva Glavnog odbora SDP-a bit će održana 16. travnja. Uz dvije jake struje koje kolaju najjačom oporbenom strankom bit će izuzetno zanimljivo vidjeti hoće li se Milanović dići kao feniks.

Komentari