Markotić upozorava: ‘Poveća li se broj zaraženih kapaciteti u bolnicama neće biti dovoljni. U Zagrebu će se početi puniti šatori’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

“Sustav je još pod kontrolom, međutim, nekoliko dana ovako velikih brojki za 10-ak dana će sigurno rezultirati velikim brojem oboljelih. Ako uzmemo Grad Zagreb u kojem je sad nekoliko dana najveći broj oboljelih, kapaciteti koje trenutno imamo u Klinici za infektivne bolesti i u KBC Dubrava koja je više od polovice puna, neće biti dostatni, morat će se početi puniti šatori, a ne bih voljela razmišljati o onim scenama koje smo imali kad smo postavljali Arenu, samo prazna Arena, sjećate se kakav je učinak imala na sve nas”, kazala je za Dnevnik Nove TV članica stožera Alemka Markotić.

Zbog 542 novozaražene osobe bio je sazvan izvanredni sastanak u Vladi, a kako stvari stoje od sljedećeg tjedna maske će biti obavezne u svim zatvorenim prostorima, a najvjerojatnije i na nekim otvorenima gdje se skuplja puno ljudi.

 Krunoslav Capak i Davor Božinović rekli su kako će učiniti sve da do novog lockdowna ne dođe, ali ta mogućnost nije isključena.

“Definitivno možemo očekivati sljedećih dana velike brojke. Idućih dana se još imamo šanse odlučiti hoćemo li biti odgovorni, hoćemo li se odlučiti za zdravlje, za život, za ekonomiju, za koliko-toliko normalan život i rad i radna mjesta, ili ćemo se odlučiti biti neodgovorni, za bolest i kaos”, dodala je Markotić koja i dalje vjeruje da će Hrvati ozbiljno shvatiti važnost prevencije protiv nove bolesti.


Komentari