LAUC TVRDI: ‘Kraj pandemije dolazi ovog proljeća’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Znanstvenik Gordan Lauc i dalje smatra da će kraj pandemiji nastupiti ovog proljeća. S Nenadom Bakićem pokrenuo je projekt “Pandemijski realizam” i oštro se protiv strogim mjerama protiv pandemije.

“Ja i dalje mislim da kraj pandemije dolazi ovog proljeća, i činjenica da imamo blagi porast broja zaraženih ne znači da pandemija ne ide svome kraju“, rekao je Lauc za N1 i dodao a broj hospitaliziranih, starijih zaraženih i umrlih ne prati broj novozaraženih. Smatra da to znači da je pandemija stavljena pod kontrolu.

Govoreći o cijepljenju, Lauc je rekao da je bilo bolje da smo birali neka druga cjepiva, ali da to u trenutku narudžbe nitko nije mogao znati.

Upitan je li Vlada pogriješila što je povjerovala farmaceutskoj kompaniji da ima zalihe, koje nema, Lauc je rekao da on ne može znati što je komunicirano, ali da se čini da je komunicirana informacija koja je bila lažna i koja je zavarala, uz našu, brojne druge vlade.


Dodao je da se nada da neće doći do novog pooštravanja mjera pred Uskrs te se osvrnuo na susjedne zemlje, koje unatoč strožim mjerama imaju puno veći broj novozaraženih.

“Vrlo je indikativno da smo prije nekoliko tjedana imali najveći rast u Dubrovačko-neretvanskoj, pa Splitsko-dalmatinskoj županiji, a cijelo vrijeme imali iste mjere za cijelu državu, pokazuje da očito nisu mjere te koje utječu na broj zaraženih”, zaključio je Lauc.

Komentari