‘Kukavičluk pokazujete od početka. Lav ste među ovcama’, Poduzetnik osuo paljbu po Plenkoviću

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Izvršni direktor udruge Glas Poduzetnika Dražen Oreščanin odlučio se s premijerom obračunati na društvenim mrežama, uputivši niz kritika na njegov račun. Podsjećamo, Plenković se jučer zapitao kakvi to poduzetnici nemaju 42 kune za članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Oreščanin mu je na pitanje odgovorio sljedeće:

“To su poduzetnici koji su uništeni i zgaženi politikom koju ova i sve prethodne vlade vode zadnjih 30 godina. Ali smo pošteni, ponosni i hrabri, uvijek spremni pomoći potrebitima i solidarni. I borit ćemo se za boljitak ovog društva i Hrvatske do zadnje kapi krvi”, odgovorio je.

Potom je prešao u ‘protunapad’ i upitao se kakav je to Plenković premijer. Nazvao ga je – kukavicom.


“Jučer je HDZ pokazao kukavičluk nestavljanjem Zakona o HGK na dnevni red u Saboru, naravno po direktnom vašem nalogu. Hrabro izbjegavši poraz u demokratskom glasanju, jednom kada ste se našli u sigurnom okruženju svojih poslušnika, odjednom ste postali hrabri pa ste počeli vrijeđati poduzetnike i oporbu. Svoj kukavičluk pokazujete od početka krize izbjegavanjem sastanka s UGP-om, jer najveća neprisilna udruga poduzetnika u Hrvatskoj s 15.500 članova je po vama manjina koja nije dostojna vašeg vremena. Istovremeno, bez pogovora dolazite na deplasirane dodjele Zlatne kune vaše voljene komore, za to imate vremena, jer vam tamo svi klimaju i klanjaju vam se. Lav ste među ovcama, budite lav među lavovima“, poručio mu je.

Potom je dodao da premijer radi protiv volje svojih građana.

“Jasna volja većine u Hrvatskoj, ne samo jučer u Saboru, nego po svim peticijama i anketama je da članarina u HGK bude dobrovoljna. Ovakvim silovanjem javnosti, izvrtanjem činjenica, vrijeđanjem poduzetnika koji su građani ove države i birači, pokazujete da vam nije stalo do dobrobiti društva i građana, već isključivo do vlasti i vaše pozicije. Može vas zbog svega ovoga biti sram, iako znam da je sram osjećaj koji je vama nepoznat.”

Komentari