Kreće obnova kuće napadnutog mladića iz Kaštela! Pokušat će vratiti braću i sestre

pexels

Boško Jurić je umirovljenik i otac četvero djece, od kojih je najstariji Lovre žrtva brutalnog napada u Kaštelima.

Upravo je Lovre proteklih dana postao simbol borbe protiv nasilja kad su ga bezosjećajni vršnjaci luđački prebili iza crkve zbog nepostojećeg duga. A onda se priča proširila.

Saznalo se da su odabrali maltretirati baš Lovru jer su znali da radi više poslova. I to kako bi prehranio obitelj. Brat i sestre su mu po domovima i udomiteljskim obiteljima, a on i otac žive od 1800 kuna mjesečno, bez struje i tople vode. 

Lovrina soba je vlažno skladište za raspale stvari. Krevet koji se teško može tako nazvati dijeli s poderanom narančastom dekom i isključenim televizorom. Među njima se sklupča pa zaspe, pišu 24sata


Zidovi godinama nisu ofarbani. Vide se dječji crteži i mjestimično odvaljena fasada.Ne valjaju odvodi, ne valjaju dovodi.

Žena koja nije mogla zažmiriti na nasilje i na uvjete u kojima živi obitelj Jurić, Žaneta Penga, osoba je koja je objavila snimku napada, no tu nije stala.

Odlučila je pomoći kako može, a u tome su joj se pridružili i drugi. Dobri ljudi.

Oni su Udruga za nenasilje i ljudska prava Nepokorne iz ŠibenikaŽeljko Kovačević iz Udruge navijača Hajduka sudionika Domovinskog rata, koji zastupa više braniteljskih zajednica. S upaljenim svjetlima na mobitelima volonteri su jučer obilazili mračnu kuću i popisivali što se sve treba srediti. Naravno, ako bude donacija.

A ono o čemu Boško sanja je da opet ima obitelj na okupu. Barem povremeno.

– A nisan ja ni pod koju cijenu tija dat dicu. Oni su mi ih odnili. Pokupili sve… – razočarano će Boško.

Međutim, možda bi se sve moglo promijeniti nakon što se sanira kuća.

Željko Kovačević Kova moli ljude koji žele uplatiti novac da se strpe još malo

“Trebamo otvoriti poseban račun preko Udruge i u tom smislu moramo riješiti pairologiju kako bi sve bilo transparentno. Puno ljudi nam se javilo i nude nam namještaj, ali molimo i njih malo strpljenja da prvo sve počistimo i saniramo, pa ćemo onda preuzimati namještaj jer ovoga trenutka nemamo gdje s njim. Zahvaljujemo i gradonačelniku Kaštela Denisu Ivanoviću koji će riješiti dio duga za struju, a obitelj će dobivati jedan obrok preko udruge Sv. Jeronim”, kazao je Željko dodajući kako će Udruga navijača Hajduka sudionika Domovinskog rata biti nositelj akcije. Broj računa bit će objavljen u petak, prenosi 24sata.

Napominjemo kako se unazad nekoliko dana pojavilo više navoda o broju računa na koji se može uplatiti donacija, no kako je riječ o pokušaju prijevare, obavijestit ćemo o točnom broju računa i načinu na koji možete pomoći sukladno prethodnoj najavi Željka Kovačevića.

 

Komentari