‘Koliko poznaješ Hrvatski sabor?’ Otvorene prijave za kviz natjecanje

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Saborska Služba za građane već sedmu godinu zaredom organizira online kviz natjecanje “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?” za osnovnoškolce kako bi se provjerilo koliko znaju o Hrvatskome saboru i njegovoj ulozi, ali i potaknulo ih na učenje o ulozi Sabora u modernoj Hrvatskoj.

Kviz je koncipiran u skladu s odgojno-obrazovnim ishodima kurikuluma za nastavni predmet Povijesti za 6., 7. i 8. razred osnovne škole.

U natjecanju, koje će se održati 26. ožujka, mogu sudjelovati timovi od po tri učenika 8. razreda, a svaka škola može prijaviti samo jedan tim. Na dan natjecanja, svaki će učenik u tročlanom timu iz školskih informatičkih učionica istodobno rješavati kviz u elektroničkom obliku.

Kviz se sastoji od 30 pitanja. Prva polovica pitanja provjerava znanje o djelovanju Sabora do 20. st. i u 20. st. do 1990., a drugih petnaest o djelovanju Sabora od konstituiranja prvog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. do danas


Prva tri najbolje rangirana tima osvojit će nagrade koje će im uručiti predsjednik Sabora. Prvih deset najbolje rangiranih timova dobit će pohvalnice za učenike, odnosno zahvalnice za škole i mentore.

Službene prijave škole mogu slati na ovu e-mail adresu [email protected].

Komentari