KARAMARKO BRANI HASANBEGOVIĆA: Pročitajte što je šef HDZ-a rekao o slučaju ‘ustaške kapice’ (FOTO)

Facebook

Prvi potpredsjednik Vlade RH oglasio se na društvenim mrežama.

U posljednjih nekoliko dana ministar kulture Zlatan Hasanbegović glavna je tema u svim hrvatskim medijima. Zahtjevi za njegovu ostavku pljušte sa svih strana, a naposljetku se javnosti obratio i sam ministar koji se ogradio od izjave gdje je prozvan kako je osporio pobjedu u Drugom svjetskom ratu, kojoj su svoj obol dali i hrvatski partizani, dok je Jugoslavija i službeno bila dio savezničkih snaga u borbi protiv fašističkih režima Njemačke i Italije. Točka na i bila je objava sporne ministrove fotografije s ustaškom kapom koja je objavljena u srpskim Novostima.

Capture
Novosti

”Ovo je još jedna u nizu podvala i provokacija kojima me se želi ljudski i moralno diskreditirati te politički likvidirati. Fotografija objavljena u tjedniku Novosti, glasilu Srpskog narodnog vijeća, na kojoj je i laiku vidljiva naknadna intervencija, nije snimljena 1996. već 1993. na splitskoj Rivi i manifestaciji 9. bojne HOS-a, postrojbe u sastavu 4. gardijske brigade Hrvatske vojske. Na slici prepoznajem dvojicu pripadnika te postrojbe i dijelove njihove službene odore. Podsjećam, riječ je o postrojbi čijim su poginulim pripadnicima prije nekog vremena Grad Split i gradonačelnik Baldasar otkrili spomenik. Sve ostalo su insinuacije koje nemam namjeru komentirati”, stoji u priopćenju Hasanbegovića.

U obranu Hasanbegovića stao je i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je na svom službenom Facebook profilu ostavio zanimljivu poruku, a Hasanbegovića proglasio je žrtvom manipulacije.


>>> MLADI HDZ-OVAC OPLEO PO STAZIĆU: Karamarkov uzdanik bez dlake na jeziku (FOTO)

Komentari