‘KAMO STE KRENULI?’ Policija na mukama: Zaraženi ‘vade’ nove osobne, pokušavaju preći granicu, ilegalno partijaju

Photo: Patrik Macek/PIXSELL/ILUSTRACIJA

Vrhunac je pandemije, broj novooboljelih od koronavirusa svakoga dana broji se u tisućama, a sve je više sugrađana koji su nas napustili. No, neki ove činjenice nisu shvatili ozbiljno, naprotiv, u potpunosti ih ignoriraju pa svijesno ugrožavaju tuđe zdravlje. Policija ima pune ruka posla s onima koji zaraženi hodaju gradom, ilegalno se okupljaju ili krše smaoizolaciju.

Jedan od njih je i 59-godišnji muškarac pozitivan na koronavirus koji se najnormalnije pojavio u zračnoj luci i pokušao otputovati van Hrvatske. Drugi je djelatnik policije koji je zaražen svratio na posao.

“Osoba koja je u životnoj dobi od 59 godina zatečena je u prostorijama PP Vukovar da se raspita o svom poslu, radi se o namješteniku, dakle neovlaštenoj osobi zaposlenoj u PP Vukovar”, rekao je Dragoslav Živković iz PU Vukovarsko-srijemske. Pod pratnjom kolega vraćen je na kućno liječenje. Zbog toga prijete mu do dvije godine zatvora.

Policija je priopćila kako je u posljenjih tjedan dana 81 osoba “ulovljena” u kršenju samoizolacije, a evidentirana su i tri kaznena djela zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti, prenosi N1.


Nadalje, više od 170 osoba partijalo je i u Zagrebu, a unatoč činjenici da zabava nije smjelo biti, u policijskoj raciji zatečen je mladić koji je imao koronu.

Ima i onih “bisera” koji dođu u policiju kako bi izvadili novu osobnu iskaznicu. Građani o ovakvim osobama različitih mišljenja.

“To je na njihovu odgovornost, a i nastradamo”, rekao je jedan Zagrepčanin.

Treba im naplatiti kaznu, ne bi smjeli izlaziti ako imaju koronu”, govori drugi.

Nažalost od ukupno 51 kaznene prijave za širenje i prenošenje zarazne bolesti gotovo 60 posto policija je podnijela u studenom.

Komentari