‘Imamo šatora i plinskih boca, možda ostanemo tu 555 dana’, govori vidno razočaran Marin Medak o današnjoj odluci

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

“Mi nemamo više uvjeta za rad”, odlučan je Marin Medak, poznati zagrebački ugostitelj, koji već danima kuha u Petrinji za stradale u potresu, zajedno sa svojim brojnim kolegama te dodaje kako je ovakvo kuhanje u nesanitarnim uvjetima neodrživo.

“Potrebe su izrazito velike i to se mora sistematizirati”, govori Medak te dodaje:

“Još uvijek se ne možemo vratiti svojim poslovima, iako smo to očekivali, a država je trebala za sve ovo angažirati sisačko-moslavačke ugostitelje i to im platiti”.

Osvrnuo se i na to kako je država, kada je o potresu riječ, potpuno neorganizirana i u nekoj još goroj situaciji od ove se ne bio znalo tko, što i kako.


“Protokol ne postoji! Pitajte svoju lokalnu upravu kakav im je protokol u slučaju potresa”, kaže Medak kako to nitko ne bi znao, baš da im i pokucate na vrata i pitate.

“Pomogla nam je vojska, dali su nam cisternu s toplom vodom”, govori te objašnjava da im je bilo izrazito teško, noćni čuvar im je volonter Franjo iz Županje koji pazi na sve, a posuđe su prali također volonteri, i to u hladnoj vodi dok vojska nije omogućila toplu.

“Crveni križ nam je od prvog dana otvorio vrata da uzimamo robne zalihe od njih, no ovo je imrpovizacija na improvizaciju”, hvali Marin Medak Crveni križ, no tvrdi kako ovako dalje ne ide.

Komentirao je i najnoviju odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite – zabranu rada koja je za ugostitelje za sada produžena do 31. siječnja ove godine.

“Imamo šatora i plinskih boca, možda ostanemo tu 555 dana”, zaključuje Medak, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari