Iako je u ponoć istekla odluka o radu barova i klubova do ponoći, Božinović je otkrio što će biti dalje!

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

U ponoć je istekla odluka Stožera o radu barova i klubova najdulje do ponoći. Ministar Davor Božinović najavio je što je za očekivati po tom pitanju, prenosi N1.

Novinari su ministra unutarnjih poslova o daljnjim odlukama o radu klubova i barova pitali na obilježavanju 30. obljetnice osnutka Antiterorističke jedinice Lučko (ATJ) Lučko.

“Ta odluka je vezana za ograničavanje rada, donesena je zato što se epidemiološka situacija u RH pogoršala”, podsjetio je Božinović i odmah konstatirao.

“Nažalost, ne može se reći da se poboljšala ovih dana. To presumira da će odluka biti produžena.”


Ministar je upitan i o mogućnostima da se u Hrvatskoj smanji broj odbijenih zahtjeva viza za SAD, kao jedan od uvjeta za potpuno ukidanje viznog režima.

Božinović je rekao da je riječ o procesu koji uključuje “cijeli niz poslova i bilateralnih dogovora i sporazuma”, što je redom obavljeno i potpisano. Rekao je da je prošle godine postotak odbijenih zahtjeva bio “nešto iznad 3 posto”. Stoga je apelirao na građane Republike Hrvatske da zahtjeve “podnose svjesni realnosti”, kako bi time pomogli “da nam se udio odbijenih smanji”.

Dobra vijest za sve željne noćnog provoda! U ponoć istekla odluka po kojoj su barovi i klubovi mogli raditi do ponoći!

Komentari