Hrvati donirali 15.000 kuna EMSC-u: ‘Hvala vam, znamo da naše usluge, u najmanju ruku, nisu bile savršene’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) putem svog Twitter profila se danas zahvalio korisnicima iz Hrvatske zbog vrijedne donacije u iznosu od dvije tisuće eura.

“Kratka poruka našim korisnicima u Hrvatskoj, vrlo smo zahvalni na više od 100 donacija koje smo primili, što je ukupno više od 2000 eura, od potresa u Petrinji! Zaista vam želimo zahvaliti, znamo da naše usluge, u najmanju ruku, nisu bile savršene! Ostanite sigurni”, objavio je EMSC .

Inače EMSC je neprofitna organizacija koje članstvo čini 84 instituta iz 55 zemalja. Osnovan je 1975. na zahtjev Europske seizmološke komisije. Glavni tajnik Remy Bossu navedene organizacije u intervjuu za Novu TV zahvalio je Hrvatima na donacijama te objasnio zašto se stranica ruši.

“Prije potresa u Hrvatskoj mislim da nismo nikad prikupili više od 1500 svjedočanstava, sad ih imamo po 20.000 za isti potres. Povećali smo kapacitet, ali istovremeno dobivamo i više korisnika, tako da nismo nadogradili dovoljno prostora da bismo mogli reći da se neće srušiti sutra. Svaki put kad nadogradimo sustav dobijemo više korisnika. Nakon snažnog potresa imamo stotine ljudi koji iste sekunde posjećuju stranicu, otvaraju aplikaciju”, rekao je Bossu te istaknuo kako je plan da se do kraja ove godine presele na cloud.

 

Komentari