GUŽVE OTEŽAVAJU RAD SLUŽBI: Pozivaju građane da se suzdrže od pojedinačnih dolazaka u Petrinju

Foto: Morana Kovač

Ravnateljstvo civilne zaštite poručilo je u utorak građanima da se suzdrže od pojedinačnih dolazaka u potresom pogođenu Petrinju jer gužve koje nastaju otežavaju rad žurnih službi.

“Cijenimo svaku pomoć građana diljem Hrvatske, ali suzdržite se od pojedinačnih dolazaka u Petrinju – gužve koje nastaju otežavaju rad žurnih službi!”, apel je žurnih službi koju su objavili Ravnateljstvo civilne zaštite i Vlada.

Ranije u utorak Ravnateljstvo Civilne zaštite izvijestilo je da se pomoć postradalima u potresu može dostaviti u prostorije Crvenog križa.

“Zbog velikog broja upita u vezi prikupljanja i dostavljanja humanitarne pomoći građanima Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom sve donatore upućujemo kako humanitarnu pomoć u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće, obuće i slično mogu dostaviti u prostorije Crvenog križa”, objavilo je Ravnateljstvo na internetskim stranicama.


Ponude za opremom, mehanizacijom i slično zainteresirani donatori mogu dostaviti na mail adresu [email protected]

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je kako je u ovom trenutku najvažnija zadaća osigurati da svi oni koji su izgubili krov nad glavom večeras imaju gdje biti.

Najavio je da će u srijedu na sjednici Vlade donijeti sve potrebne odluke za daljnju pomoć.

Komentari