Gotovo nag muškarac plesao je na ulazu u crkvu s pivom u ruci: ‘Ulazio je tijekom mise i izvijao je tijelo, građani su negodovali’

Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL, Ilustracija

Josip P. rano se ujutro pojavio polugol ispred crkve Sv. Euzebija i Poliona, a ubrzo je na samim ulaznim vratima započela predstava. Naime, dok su vjernici u devet sati prisustvovali misnom slavlju, ovaj je 57-godišnjak golog torza, držeći limenku pive u ruci, “slavio” ispred crkve.

Sada zbog toga neobičnog čina mora platiti 195 kuna novčane kazne koju je izrekao vinkovački Općinski sud temeljem optužnog prijedloga zbog kršenja članka 13. Zakona o prekršajnima protiv javnog reda i mira.

“Ulazio je i izlazio iz crkve tijekom mise i pritom izvodio neprimjerene plesne pokrete. Izvijao je tijelo. Pred crkvom je bilo više građana koji su negodovali, a neki su ga i fotografirali. Prišao sam mu i legitimirao ga tražeći osobnu iskaznicu. Odveo sam ga potom u policijsku postaju gdje sam ga alkotestirao, no nije mu utvrđena prisutnost alkohola”, rekao je u sudnici policajac koji nije uspio doznati motiv ovog “performansa”, prenosi Jutarnji.

No, ovo nije prvi put da je Vinkovčanin “zgriješio”. Policija ga je nekoliko dana ranije zatekla kako se kupa u fontani u centru grada.


Komentari