(FOTO) Služba za promicanje zdravlja na čelu sa Sanjom Musić Milanović predlaže deset vrsta sendviča za školarce: Zdravi su i ukusni

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Đački integralni sendvič, Proteinski super sendvič, Tortilja s piletinom i mozzarellom, Pršutko, Mediteranski sendvič, Namaži i smaži, Integralni šareni, Omlet sendvič, Fishburger i Tunjevina u graham pecivu – nazivi su deset ukusnih i zdravih sendviča koje u okviru programa Živjeti zdravo na početku nove školske godine preporučuju liječnici iz HZJZ-ove Službe za promicanje zdravlja na čijem je čelu “prva dama Hrvatske” dr. Sanja Musić Milanović.

“Za sve učenike koji nemaju organiziranu školsku prehranu najbolja je opcija priprema obroka kod kuće i nošenje u školu. Važno je da je pripremljeni obrok nutritivno kvalitetan, ali, naravno, i ukusan. Kako biste bili sigurni da obrok uključuje sve potrebne hranjive tvari i pruža dovoljno energije, vodite se modelom tanjura pravilne prehrane. Formula za takav cjeloviti obrok sadrži složene ugljikohidrate, bjelančevine, voće i povrće te vodu”, poručuju iz Službe za promicanje zdravlja HZJZ-a, na čijim se stranicama  govori detaljnije o jednostavnoj, a kvalitetnoj školskoj prehrani te o namirnicama čija se konzumacija savjetuje kako bi se dijete zdravo razvijalo.

Foto: HZJZ
Foto: HZJZ

Keksi od dva sastojka za koje vam je potrebna minuta pripreme! Oblikuju se rukom i preukusni su, a ove namirnice uvijek imate doma!


Komentari