(FOTO) ‘Najvažniji događaj od početka pandemije!’ Evo kako je Krunoslav Capak dočekao 9750 doza cjepiva

Foto: HZJZ

Prve doze Pfizerovog cjepiva su stigle u Hrvatsku, a rano ujutro u subotu ih je dočekao Krunoslav Capak. Stiglo ih je 9750.

Govori kako je ovo najvažniji trenutak od početka epidemije, a u nedjelju ujutro bi se trebala cijepiti prva osoba na Trešnjevci.

Cjepivo se mora skladištiti na temperaturi od -70 stupnjeva, a sutra, 27. prosinca, će krenuti u distribuciju po županijama.

“Ovo je najvažniji događaj od početka pandemije. Od sutra krećemo s cijepljenjem najugroženijih skupina stanovništva na čitavom teritoriju Republike Hrvatske”, rekao je Capak.


“Cjepivo se sutra distribuira županijskim zavodima koji će organizirati cijepljenje korisnika domova za starije, zdravstvenog osoblja koje radi s COVID cjepivom i djelatnika hitne medicine”, dodao je.

“Za sada to je simbolična količina cjepiva koje se dostavlja svim zemljama članicama EU čime počinju Europski dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca. Nakon toga svakog tjedna nam stižu nove doze što očekujemo sukladno planu cijepljenja. Pozivamo sve građane da se odazovu cijepljenu sukladno našem sloganu ‘Misli na druge – cijepi se'”, zaključio je Capak.

Foto: HZJZ
Foto: HZJZ
Foto: HZJZ
Foto: HZJZ

Komentari