Emotivan rastanak ugostitelja u Petrinji: ‘Mi smo svoje završili. Od sutra vas hrane država i Pleter’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL/ Ilustracija

Od četvrtka za potresom pogođene građane u Petrinji kuha država i tvrtka Pleter. Emotivno su se ugostitelji rastali zadnji dan od građana.

“Mi smo svoje završili. Od sutra vas država i Pleter hrane”, rekao je jedan kuhar gospođi koja ih je pitala gdje idu.

“Ajoj”, na to je rekla gospođa i uzela pet obroka tople hrane. Jedne od posljednjih koje su privatni ugostitelji skuhali na ovoj lokaciji.

“Tu smo još večeras do osam ili dok bude hrane. Dijelimo ljudima sve što nam je ostalo. Mlijeko, pive, hranu. Nek’ si pomognu. Danas nam je došao Pleter i donio svoje krpice i piletinu. Rekli su nam da dijelimo po jedan komad. Da smo mi imali takve komadićke, dijelili bi barem po tri, a ne samo jedan. Sramota”, rekao je drugi kuhar za Jutarnji list.


Na Trgu hrvatskih branitelja večeras se skupljaju stvari, razmontiravaju klupe. Volonteri se pozdravljaju, za uspomenu se potpisuju kuharske pregače. Ima pjesme, ali i poneka suza.

U 14 dana podijeljeno je oko 4000 obroka. Kuhali su se gulaši, variva, bolonjezi, pekli roštilji, radila kotlovina, dijelili kolači. Od sutra toga više nema. Pleter kuha samo jedno jelo i dijeli suhi obrok. Više neće biti ni kruha po želji.

Oko 600 volontera se brinulo oko pripreme i podjele hrane. Mnogi su spavali u autima po šatorima.

“Bilo je lijepo dok je trajalo”, zaključila je jedna volonterka.

Komentari