Državna agencija ugasila portal za ocjenjivanje javnih službenika i otkrivanje ‘uhljeba’. Evo i zašto

Izvor: Facebook

Odvjetnica iz Dubrovnika, Viktorija Knežević 2018. godine pokrenula je servis za ocjenjivanje javnih službenika Ocijenime.hr. Pokrenula ga je iz razloga jer je doživjela neugodno iskustvo prilikom susreta s lokalnom službenicom. Slijedom toga, na portalu je omogućila svima da službenike javne uprave ocjenjuju od 1 do 5, te po želji ostave i komentar o njihovom radu.

No čini se da je stala na pik Agenciji za zaštitu osobnih podataka, koja joj je poslala rješenje da se zbog kršenja privatnosti na Ocijenime.hr zabranjuje daljnje ocjenjivanje službenika.

Viktorija navedeno smatra napad na slobodu govora, te ističe da su posjetitelji portala anonimno komentirali i ocjenjivali hrvatske službenike iz javnog sektora, zbog čega ne vidi  opravdan razlog zašto je servis ugašen.


[UHLJEBI UGASILI PORTAL WWW.OCIJENIME.HR – NAPAD NA SLOBODU GOVORA]

Dragi moji, imam loše vijesti.

Vaša omiljena…

Objavljuje Viktorija KneževićSrijeda, 9. prosinca 2020.

 

“Odlučili su učiniti to upravo sada kada dolaze lokalni izbori i ova stranica postaje vrlo moćna platforma da pokažete što mislite i kakve promjene želite”, ustvrdila je na svom Facebook profilu i kazala kako neće odustati od borbe za servis.

 

Komentari