Dramatična potraga HGSS-a za pijanom planinarkom: ‘Svojim nemarom aktivirate žurne službe’

foto:HGSS

Iz Policijske uprave Ivanec, prošle je nedjelje Stanici Hrvatske gorske službe za spašavanje Varaždin stigla dojava o pokrenutoj akciji potrage i spašavanja planinarke na planinarskom putu Konj.

Ovim putem još jednom apeliramo na planinare i izletnike da se suzdržavaju bilo kakvih alkoholnih ekscesa u prirodi; molimo također da pod utjecajem alkohola ili drugih opojnih sredstava ne krećete u brda i šume jer osim što svoje bližnje dovodite u nezavidan položaj te pored toga svojim nemarom aktivirate žurne službe, najviše zapravo ugrožavate sami sebe.”, upozorili su putem objave na Twitteru iz HGSS-a.
Ovo dramatično spašavanje planinarke, na sreću svih završilo je u pozitivnom tonu. Potraga je započela kada je u PU Ivanec stigao zabrinuti planinar, prijavivši alkoholiziranu osobu koja pada po planinarskoj stazi Konj, te prema njegovoj procjeni nije bila u stanju spustiti se do podnožja.
U potragu za planinarkom zaputila su se dva člana Stanice iz Ivanca, a ubrzo i još petorica iz Varaždina. Uspješno su je pronašli na predjelu staze Mali konj u alkoholiziranom stanju. Planinarka nije bila u stanju sama hodati, niti komunicirati, no na sreću težih povreda nije imala.

Komentari