DINASTIJA ĐAKIĆ: Saborski zastupnik brani problematične sinove: ‘Ima trenutaka kad nisu krivi, ali im se prišije’

Izvor: PXL/Facebook

Saborski zastupnik Josip Đakić ima puno problema sa sinovima. Otac četvorice često se mora ispričavati zbog njihovih ekscesa u javnosti. Posljednji u nizu izazvao je najmlađi sin Tomislav (22) o kojem mediji pišu zbog tučnjave na benzinskoj postaji prošle godine.

U ožujku 2020. godine došlo je do tučnjave na Ininoj postaji u kojoj su sudjelovale tri djevojke koje su se navodno počupale zbog najmlađeg Đakića. Jedna od njih dobacila mu je “Đoko kreten”, na što je on uzvratio nazvavši ih “k*rvama iz Dubaija”. Došlo je do tučnjave između Đakićeve djevojke i drugih dviju djevojki, a a razdvajao ih je djelatnik benzinske postaje.

“Vidite opet je moj sin ispao negativac, a iz snimke se vidi da su on i njegova djevojka bili napadnuti i na kraju nitko nije odgovarao, ali je moj sin završio u svim medijima. Rekao sam mu sinko to ti je tako kada si sin saborskog zastupnika“, rekao je Đakić za 24sata. Jedan od saborskih zastupnika s najdužim stažem smatra da se njegove sinove tretira drugačije od ostalih.

I dok Tomislav Đakić tvrdi da su on i njegova djevojka napadnuti, nije to jedini eksces u kojem je sudjelovao. Ubrzo nakon tučnjave na benzinskoj završio je na policiji s 1.5 promila alkohola u krvi. Priveden je jer je navodno vrijeđao policajce i prijetio im, govorivši: “Znate li vi tko sam ja?!”, a jednog je navodno i pljunuo.


Đakić žali zbog ponašanja svojih sinova, ali također tvrdi da im je dosta toga prišiveno jer su sinovi saborskog zastupnika.

“I kada je Ivan imao situaciju rekao sam javno da mi je žao i teško zbog svega i ispričao sam se svima koje je moj sin povrijedio. No ima momenata kada i nisu krivi ali im se to prišije, ima tu svega…Ja bih najradije da se ništa od toga nije dogodilo i da su djeca o kojoj se nikada neće pisati ništa takvoga.

Ne smijem primijeniti što bih najradije primijenio, ali pokušavam razgovarati. Bude tu i povišenih tonova, a nekada i prekinem svaku komunikaciju u nadi da će razmisliti što su napravili, shvatiti i doći k sebi”, objasnio je Đakić svoje odgojne metode.

Najstariji sin Marko jedini je koji ne puni novinske stupce, a navodni živi mirnim obiteljskim životom. Drugi po redu, Hrvoje, na sudu se našao jer je navodno u alkoholiziranom stanju automobilom pokušao pregaziti muškarca.

Ivan (24) se također sukobio sa zakonom, i to zbog prijetnji virovitičkom novinaru Ivanu Žadi. Nezadovoljan time kako je spomenuti pisao o njegovom ocu, Ivan je zbog prijetnji osuđen na 11 mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od tri godine. Javnosti je postao poznat kad je na Facebooku objavio fotografiju ustaše koji drži odrubljenu glavu četnika i napisao: “Svim prijateljima ‘srbićima’ sretan Božić”.

Iako Đakić osuđuje neka ponašanja svojih sinova, zanimljivo je da mu u imovinskoj kartici piše da nema djece. Za 24sata je rekao da se nije odrekao sinova, već da su svi punoljetni.

“Ma nisam nego svi su punoljetni i više nisu djeca pa sam tako stavio u imovinsku. Jesu mi na skrbi, ali eto i sami rade pa…”, rekao je Đakić.

Komentari