Ćorić poziva na strpljenje: ‘Pokušavamo osigurati da u sezoni prođemo na najbolji mogući način’

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

U posljednjih nekoliko dana, glavna tema u Hrvatskoj su mjere, odnosno njihovo produljenje. Zbog navedenog, brojni poduzetnici negoduju jer su njihovi objekti i dalje pod ključem. O cijeloj situaciji u RTL-u Danas govorio je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

Na samom početku intervjua, apelirao je na strpljenje koje smo pokazala u proteklih godinu dana.

”Pokušavamo osigurati da proljetni i ljetni dio sezone, one najintenzivnije i najplodonosnije financijski, kao zemlja prođemo na najbolji mogući način”, rekao je ministar.

”Upravo zbog toga, zbog činjenice da se novi sojevi virusa šire, pokušavamo i sada i narednih dana apelirati na strpljenje. Naše brojke su puno bolje nego prije mjesec dana, međutim treba nam još malo vremena, da se pomalo počnemo otvarati i da ugostitelji i svi ostali koji pate zbog ovakve situacije, konačno počnu raditi”, dodao je Ćorić.


Istaknuo je da treba razmišljati o intenzivnom dijelu godine za ugostitelje i poduzetnike, a to je sezona.

”To je vrijeme kada svi zajedno možemo ubirati plodove odgovornosti koju smo pokazali u proteklim mjesecima i koju ćemo pokazati, nadam se, u idućih nekoliko tjedana”, objasnio je Ćorić.

Dodao je i kako je svako okupljanje iz epidemiološke perspektive problematično, te podsjetio da se u ovom trenutku ljudi u bolnicama bore za život.

”Vlada je tu da osigura ekonomski dio mjera, a svi smo tu da budemo odgovorni”, zaključio je Ćorić.

Komentari