CJEPIVA PROTIV GRIPE VIŠE NEMA U LJEKARNAMA! Prve doze su rasprodane već prvog dana, a evo kako stojimo s rezervacijama!

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Kreće sezona gripe, a zbog koronavirusa, interes za cijepljenjem je u značajnom porastu. Cjepivo će stizati u nekoliko navrata, pa liječnici pozivaju na strpljenje i razumijevanje.

Trenutačno se do cjepiva teško može i u ljekarnama. Male količine su došle i u roku jednog dana su prodane. To ne treba čuditi jer su rezervacije počele još ljetos.

“Prva serija je došla prije neka tri tjedna i kroz par dana se sve rasprodalo, 50.000 je došlo. Ovih dana dolazi 40 novih tisuća u ljekarne, odnosno malo manje, ali na žalost i broj rezervacija, odnosno broj upita je puno veći nego što možemo isporučiti pacijentima“, kazala je Ana Soldo, predsjednica Hrvatske ljekarničke komore.

Posljednja pošiljka očekuje se u prosincu. Ukupno će stići oko 700.000 doza, koje će stizati u nekoliko navrata i u ordinacije i u ljekarne.


Moći će se cijepiti i u ljekarnama. “Imamo 80 ljekarni koje sudjeluju u projektu i za koje moram reći da su već popunili svoje kapacitete jer jednostavno imamo preko 24.000 naručenih pacijenata“, govori Ana Soldo.

Cijepljenje u većini zemlje počinje u ponedjeljak.

Komentari