Capak: Šest od 18 vatrogasaca koji su bili na intervenciji u Banovini su pozitivni na koronavirus

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Nacionalni stožer civilne zaštite u 11 je održao konferenciju o stanju pandemije koronavirusa u Hrvatskoj. S obzirom da je Banovinu pogodio razoran potres, već je najavljeno kako je cijepljenje mještana tog područja prioritetno. Ravnateljica Klinike za Infektivne bolesti “Dr Fran Mihaljević” Alemka Markotić kazala je da na to područje stiže Modernino cjepivo.

Šef HJZZ-a do je iznio je relevantne  informacije o stanju u potresima pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiju. Prilikom izjave kazao je kako je šest od 6 od 18 vatrogasaca iz Istre koji su bili na intervenciji na potresom pogođenom području u središnjoj Hrvatskoj zaraženo koronavirusom.

“Mi smo poslali velike količine antigenskih testova u Sisačko-moslavačku županiji. Sve osobe koje su pozitivne su stavljene u izolaciju. Kad dobijemo podatke iste ćemo objaviti. Imali smo i nekoliko pozitivnih slučajeva u smještaju, te u domovima za starije, a imali slučaj šest vatrogasaca iz Istre koji su bili na intervenciji nakon potresa. Njih 6 od 18 su bili pozitivni“, rekao je Capak.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 230 novih slučajeva zaraze virusom koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4976. Među njima je 2140 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 191 pacijent.


Komentari