BRAVO HRVATSKA! Za Zakladu Ana Rukavina prikupljeno više od milijun kuna, a pomoći možete i dalje

Ujedinila se Hrvatska. Uz koncert Severine i Petra Graše zvali su i pomogli humanitarnoj akciji “Želim život.”

Sinoć su građani diljem Hrvatske imali priliku uživati u božićnom koncertu „Želim život“ emitiranom na programu Nove TV, portalu DNEVNIK.hr te Facebook stranici DNEVNIK.hr.

Božićni koncert je vrhunac humanitarne akcije „Želim život“, a nastupile su najveće zvijezde hrvatske glazbene scene Severina i Petar Grašo.

Prilikom emitiranja koncerta građani su svojim pozivima prikupili 1.022.510,00 kuna za daljnji rad Zaklade. Od početka humanitarne akcije „Želim život“ građani su čak 204.502 puta nazvali broj 060 9000 doniravši za svaki poziv 5 kuna (plus PDV).


Humanitarna telefonska linija bit će aktivna do 31. prosinca.

“Želim zahvaliti svima koji su unatoč teškim okolnostima i ove godine, uz male ekrane iz topline svoga doma, pozivima na humanitarni broj podržali i pomogli rad Zaklade. Danas kada je briga za ljudski život prioritet na globalnoj razini, ponovo smo pokazali veliko srce i zajedništvo.“, poručila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Cilj akcije je prikupljanje sredstava za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. Zaklada je omogućila stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad sedmero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.

Komentari